Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowane bakłażany

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szałwia
10 liście
oliwa
1 litr
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
biały ocet winny
1 litr
bazylia
10 liści
Sklep Prymat
czosnek
3 zabki
woda
1 litr
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane bakłażany

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Zagotować ocet z wodą, dodać sól, pieprz do smaku. Do wrzątku wrzucić bakłażany na 3 minuty, a potem ostudzić i osuszyć.Układać ciasno w słoiku, przekładając przyprawami. Ubijać, żeby między plastrami nie zostawało powietrze. Zalac oliwą tak, aby całe były przykryte. Są gotowe po 3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:39
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak