Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony boczek.

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
płynny miód
1 łyżka
olej
3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
boczek
1 chudy
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek.

Boczek,umyć osuszyć.Cebule i czosnek drobniutko posiekać.Dodajemy olej i wszystkie przyprawy.Taką zaprawą nacieramy boczek ze wszystkich stron.Odstawiamy na całą dobę do lodówki.Następnego dnia,układamy boczek w brytfance i podlewamy niewielką ilością wody.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,W czasie pieczenia kilka razy obracamy mięso i polewamy wytworzonym sosem.W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.Gdy boczek będzie miękki ustawiamy na płycie kuchennej i przez kilka minut rumienimy na dużym ogniu.Podajemy polany sosem z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 12.01.2012 18:36
smaczne danie
cooleczka 12.01.2012 18:36
taki aromatyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak