Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Morszczuk w cieście tymiankowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka
80 dag
sok z cytryny
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
mąka
10 dag
jajko
1
mleko
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cieście tymiankowym

Umyte i osuszone filety natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, skropić sokiem z cytryny, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Z mąki, jajka, mleka, 2 łyżek tymianku i szczypty soli przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Filety zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak