Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku
Ziemniaki obrać, zmiksować albo zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Dodać 2 jajka, mąkę i przyprawy do smaku sól, pieprz, kucharek. Jeśli jest za rzadki dodać więcej mąki.
Sos
Wołowinę pokrojoną w kostkę podsmażyć z cebulą (kostka).Zagotować w garnku wodę dodać kostkę rosołową wrzucić do wody wołowinę z cebulką dusić na małym ogniu pod przykryciem dodać przyprawy sól, pieprz ,kucharek, można też dodać paprykę ostrą i słodką. Dodać paprykę świeżą pokrojoną w kostkę i dusić do momentu aż wołowina będzie miękka. Dodać koncentrat oregano i bazylię chwilkę pogotować , a jeśli sos będzie za rzadki rozrobić mąkę (3 łyżki ) z wodą (3 łyżki) i zaprawić nią sos i zagotować .
Smacznego