Sposób przygotowania

Filety opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Rozrobić mąkę z dwiema łyżkami piwa, dodać sól, pieprz i cukier, wbić żółtka i, cały czas ucierając, dolewać piwo. Przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny, po czym delikatnie, ale dokładnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Na patelni silnie rozgrzać olej. Filety zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajna rybka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    uwielbiam flądrę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !