Cebule pokroić w drobną kostkę.Wędzony boczek również pokroić w kostkę.Kurki oczyścić,opłukać i osączyć na sitku.Natkę pietruszki umyć,osuszyć.Kilka gałązek zostawić do dekoracji,resztę posiekać,Zagotować w rondlu wodę,osolić,dodać łyżkę oleju.Wrzucić do wrzątku makaron,ugotować według przepisu na opakowaniu.W tym czasie mocno rozgrzać olej na patelni,podsmażyć na nim boczek.Dodać cebule,zeszklić.Dodać kurki,smażyć kilka minut razem z cebulą i boczkiem stale mieszając.Podlać rosołem,zagotować.Całość przyprawić na pikantnie solą,pieprzem i papryką,dodać kwaśną śmietanę,wymieszać.Tak przygotowany sos posypać natką.Makaron odcedzić po ugotowaniu.Na 4 talerzach umieścić porcje makaronu oraz grzybów z sosem.Udekorować natką.