Sposób przygotowania

W szybkowarze rozgrzać smalec i udusić posiekaną cebulę. Dodać kiełbasę w plastrach o 1cm grubości, przecier, 1/2 szklanki wody oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Szczelnie przykryć i gotować 5 minut. Wlać szklankę wody, przyprawić, przykryć i gotować ok. 10 minut. Podawać posypane natką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zgadzam się.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Czy nie dodaje się żadnego wina?
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    danie bierze / pobiera nazwę od prowincji La Rioja nie od wina, które od nazwy tejże imię swe posiada :) Pozdrawiam, Ilonka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !