Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paprykarz ze szczupaka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak
75 dag
posiekane dymki
4
pomidory
2
masło
3 łyżki
mąka
2 łyżki
śmietana 12%
3/4 szklanki
papryka
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz ze szczupaka

Rybę sprawić, odfiletować, pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić dymkę, wsypać i podsmażyć mąkę, rozprowadzić ją kilkoma łyżkami wody. Dodać rybę, paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Potrawę gotować co najmniej przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietaną, zagotować i trzymać na bardzo małym ogniu ok. 20 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Podawać z ryżem lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak