Sposób przygotowania

przygotować farsz do garnka włożyć kapustę wlać odrobinę wody dodać wcześniej namoczone suszone grzyby i łyżkę masła całość zagotować i po zagotowaniu się zmniejszyć ogień gotować do miękkości cebulę obrać posiekać zeszklić na pozostałym maśle dodać ugotowaną kapustę z grzybami wymieszać i chwilę smażyć ok.5min.wystudzić i zemleć wszystko w maszynce do mięsa wymieszać z bułką tartą,świeżo zmielonym pieprzem i jeśli trzeba to solą,następnie przygotować sobie ciasto w/g swego ulubionego przepisu wałkować i przy pomocy szklanki lub foremek wycinać kółka na środek każdego nakładać farsz i mocno sklejać brzegi ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia ok.3min.cebulę dymkę umyć osuszyć pokroić i podsmażyć na oliwie a następnie polewać ugotowane pierogi,po wierzchu posypać świeżo zmielonym pieprzem i natychmiast podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bardzo smaczne, polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !