Sposób przygotowania

Jeśli mamy nie dużą dynię to najpierw rozkrój z środka wyjmij pestki i włókna , obraną pokrój w kostkę a marchewkę i pietruszkę w plasterki. Warzywa wrzucamy do garnka dodaj po 2 łyżki oleju i wody i duś , gdy będą miękkie dolej rosół zagotuj a potem zmiksuj na gładki krem , dopraw wszystkimi przyprawami - wszystko po szczypcie , wlej odrobinę ciepłej zupy do śmietany , wymieszaj , potem wlej do garnka , na koniec tylko dopraw gałką muszkatołową i udekoruj uprażonymi płatkami migdałów i grzankami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wspaniałą
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajna i smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !