Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zajac duszony

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przodek z zająca
1 szt
cebula
100 g
marchew
120 g
pietruszka
60 g
skórka z cytryny
kawałek
cukier
30 g
ocet winny
2 łyżki
rosół
1 l
wino czerwone wytrawne
1 szkl.
galaretka porzeczkowa
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
4 szt
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zajac duszony

Warzywa i pokrojona cebulę podsmażyć, cukier zarumienić i dodać do warzyw, włożyć mięso, skórkę z cytryny, przyprawy, dolać wino zmieszane z rosołem i dusić do miękkości. Sos zmiksować, doprawić octem, cukrem i galaretką. Mięso podawać polane sosem i ziemniakami gotowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:10
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak