Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

podroby gęsie wpotrawce

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podroby
650 g
włoszczyzna
150 g
kalafior
150 g
pieczarki
50 g
cebula
50 g
smalec
30 g
masło
40 g
mąka
40 g
wywar z podrobów
2 szkl.
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: podroby gęsie wpotrawce

Podroby ugotować do miękkości dodając w połowie gotowania sól, warzywa i przypieczoną cebulę. Pieczarki pokroić i udusić na tłuszczu. Przygotować złotą zasmażkę z mąki i masła, wymieszać z 2 szklankami przecedzonego wywaru i zagotować. Dołożyć pokrojone podroby(kości usunąć), pokrojone w kostkę warzywa, uduszone grzyby i podzielony kalafior, przyprawić i mocno zagrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2012 00:00
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak