Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

słoweński kebab

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona
100 g
cebula
300 g
pomidory
250 g
papryka zielona
4 szt
białe wino
1/2 szkl.
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wieprzowina
500 (szynka)
wołowina
250 (zrazowa)

Przepis i sposób przygotowania na: słoweński kebab

Pokroić- mięso w grube plastry 3x3, a cebulę w cienkie plasterki. Ułożyć warstwami w głębokim rondlu, zaczynając i kończąc warstwą cebuli. Każdą warstwę posypać solą, pieprzem i papryką. Polać winem, przykryć i wstawić do lodówki na około 5 godzin. Słoninę pokroić w plastry, paprykę na kawałki, pomidory w plastry. Na rożen nawlekać: cebula, papryka, słonina, mięso, pomidor itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:27
Dobry kebab.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak