Sposób przygotowania

Fasolę moczymy całą noc i gotujemy ją 20 minut w dużym garnku w którym będziemy robić bigos.Grzyby zalewamy wodą i także moczymy kilka godzin następnie tniemy je na paski.Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i szatkujemy .Białą kapustę myjemy oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie i krótkie paseczki a następnie zalewamy ją wrzątkiem.Do garnka z fasolą dodajemy najpierw kapustę kiszoną gotujemy ją 45 minut a następnie białą.Mieszamy dodajemy liście laurowe ziele angielskie a także kminek sól i pieprz.Bigos podlewamy wodą i dusimy często mieszając.Do kapusty wkładamy grzyby.Gotujemy na małym ogniu jeszcze godzinę, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i powidła śliwkowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jeszcze fasoli do bigosu nie dodawałem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !