Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z węgorza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

węgorz świeży
1 kg
krewetki małe
20 dkg
pietruszka
20 dkg
cebula
1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
ziele angielskie
kilka ziaren
Sklep Prymat
koperek posiekany
1 łyżka
szczypiorek posiekany
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżeczka
masło
1 łyżka
pieczarki
10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z węgorza

Rybę sprawiamy myjemy kroimy na dzwonka i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulę obieramy kroimy w kostkę a obraną pietruszkę w słupki.Węgorza pietruszkę i cebulę wkładamy do rondla i zalewamy sześcioma szklankami wody,dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu 40 minut.Z zupy wyjmujemy rybę usuwamy kręgosłup.Pieczarki kroimy na ćwiartki i obsmażamy je na maśle dymkę drobno kroimy i razem z pieczarkami krewetkami i mięsem ryby dodajemy do zupy i doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Przed podaniem posypujemy siekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 28.06.2012 08:11
super
Reda 28.06.2012 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak