Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

golonki wieprzowe po bawarsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki wieprzowe
4 szt
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
30 g
cebula
120 g
ząbki czosnku
5 szt
tymianek
1 łyżeczka
pietruszka zielona
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mięso mielone wieprzowe
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: golonki wieprzowe po bawarsku

Z golonki wyjąć kość, naszpikować posiekanym czosnkiem i posypać solą. Mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, natką, przyprawić solą i pieprzem. Nafaszerować golonki, obwiązać nicią, posypać ziołami i obłożyć plastrami cebuli. Każdą zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do naczynia, dolać wrzątku i piec 1,5 godz. w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.04.2012 21:08
Tylko takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak