Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karkówka wołowa peklowana

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
1 szt
cebula
70 g
pieprz ziarnisty
5 szt
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
sól
30 g
Sklep Prymat
saletra
2,5 g
cukier
6 g
ziele angielskie
6 szt
Sklep Prymat
kolendra
6 szt
rozmaryn
do smaku
karkówka
1500 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka wołowa peklowana

Do 3/4 szklanki wody dodać sól, saletrę, cukier, 6 ziaren ziela angielskiego, kolendrę i po szczypcie bazylii i rozmarynu. Zagotować i ostudzić. Mięso włożyć do miski, zalać zalewą i zostawić na kilka dni, przewracając co drugi dzień. Po wyjęciu opłukać, włożyć do wrzątku z włoszczyzną i powoli gotować. Gdy będzie miękkie, mięso wyjąć i ostudzić (będzie się łatwiej kroiło). Przed podaniem podgrzać w wywarze lub podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 12:35
Idealna na święta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak