Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z kaszą .
Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Cebule kroimy w drobną kostkę . W rondelku przesmażamy cebule na łyżce oleju.
W rondelku rozgrzewamy 2- 3 łyżki margaryny ,wrzucamy pokrojone pieczarki, solimy je i smażymy do odparowania wody. Dodajemy przesmażaoną cebulke.
Kasze najlepiej w woreczkach po 100 g gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy półtora woreczka.
Mieszamy, dorzucamy pietruszkę, dodajemy keczup, a nastepnie doprawiamy do smaku pieprzem. Studzimy.
Na przygotowane wcześniej naleśniki nakładamy porcje farszu.
Zwijamy w luzne krokiety.
Układamy na posmarowanej folii aluminiowej położonej wcześniej na dużą blaszke.
Posypujemy mieloną papryką .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i zapiekamy 15 minut.
Podajemy na ciepło np z keczupem lub dipem.