Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filety z mintaja w sosie musztardowym

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
1/2 kg
masło
5 dag
śmietana
1/2 szkl
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
tarty chrzan
1 łyżeczka
korniszony
2 szt
groszek konserwowy
1/3 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z mintaja w sosie musztardowym

Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć rybę, włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 20 minut. Następnie wyjąć, odlać powstały sos. Do sosu dodać musztardę, śmietanę, tarty chrzan, drobno pokrojone ogórki, osączony z zalewy groszek, sól i pieprz, wymieszać. Sosem zalać filety, ponownie włożyć do piekarnika i piec przez 10 minut. Podawać z frytkami lub plackami ziemniaczanymi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.08.2013 17:57
Przepis wart wypróbowania.
jeta72 11.04.2012 08:43
extra
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak