Sposób przygotowania

Natkę pietruszki drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do posiekanej natki pietruszki.Jajka zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać i zmiażdżyć widelcem na masę. Masę jajeczną wrzucić do pokrojonych warzyw, wsypać do tego mąkę kukurydzianą ,tarty ser żółty, wbić do tego jedno jajko, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować kotlety i smażyć je na patelni na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To może być dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !