Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć, wymoczyć, odfiletować, ściągnąć skórę. Ocet zagotować z wodą w proporcji 1:1, dodając przyprawy i cukier. Cienkie plastry cebuli wrzucić do gotującej się wody na 2 minuty, odcedzić, przemyć zimną wodą i osuszyć. Do ostudzonej marynaty dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z oliwą i papryką, dolać wino. Śledzie ułożyć z cebulą w misce i zalać sosem. Odłożyć na kilka godzin. Podawać przybrane ogórkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Skorzystam z przepisu.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    ale się głodna zrobiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !