Sposób przygotowania

Migdały i rodzynki sparzamy wrzątkiem i te pierwsze drobno rozdrabniamy lub mielimy. W garnku gotujemy mleko z dodatkiem cukru i szczypty soli, dodajemy masło, bakalie i zostawiamy na ogniu na kilkanaście minut. Następnie małą ilość przelewamy do garnuszka, lekko schładzamy i dodajemy żółtko, mieszamy i dodajemy do reszty zupy jeszcze chwilę gotując. Zupa migdałowa dobrze smakuje z ryżem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    muszę spróbować tej zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomys?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    może być dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !