Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ryżowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
6 sztuk
mięso wieprzowe
25 dag
ryż
1/2 szklanki
marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
por
1/4 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Włożyć do garnka, zalać wodą, około 2 litrów, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić, umyć, dodać do mięsa. Pora obrać, umyć, dodać do zupy razem z umytą i pokrojoną marchwią i pietruszką.

Na około 10-15 minut przed końcem gotowania dodać ryż. Gotować do miękkości. Dodać sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak