Sposób przygotowania

do naczynia wsypać mąkę,sól i wlewać stopniowo gorącą przegotowaną wodę tyle aby ciasto było sprężyste na początku mieszać łyżką aby się nie sparzyć,wyrobić na jednolitą masę odstawić przygotować farsz,kaszę ugotować na sypko przestudzić,cebule obrać posiekać i zeszklić na maśle połączyć z kaszą i twarogiem doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać,wałkować ciasto wykrawać szklanką lub foremką kółka na każde kółko nakładać farsz i dokładnie sklejać,układać pierogi na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakłuć widelcem i upiec w piekarniku w temp.200st.na złoty kolor ok.20min.po upieczeniu natychmiast podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !