Sposób przygotowania

Przygotowanie naleśników:
Szpinak podsmażyć na oliwie z cebulką doprawić solą i pieprzem, odsączyć z oleju. Do miski dodac jajka i mleko wzależności ile chcemy uzyskać ciasta naleśnikowego, rozmącić jajka z mlekiem dodać mąki aby konsystencja ciasta była lejąca się ale nie rzadka, dodać szpinak i zmiksować blenderem, doprawić je solą i smażyć na oliwie.
Farsz:
ser feta wymieszać z kilkoma łyżkami jogurty naturalnego dodac pieprzu.
Usmażone naleśniki przełożyć farszem i posypać żółtym serem. Można podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    wygląda zachęcająco nawet dla takiej osoby jak ja, nielubiącej szpinaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajniutkie :) A ja lubię szpinak!
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    muszą być bardzo smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    szczególnie w zimie, kiedy brakuje nam zielonego koloru :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    mało apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !