Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 30 min. Ser zmielić, dodać jajko, lubczyk i natkę, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Kurczaka napełnić nadzieniem, otwór zaszyć lub spiąć. Obrumienić na maśle, przełożyć do żaroodpomego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 1 godz. smarując kurczaka podczas pieczenia śmietaną, Podawać ze smażonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    uwielbiam kurczaka pieczonego
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Kurczak jest pycha:) Tylko ciekawe, czy ta śmietana się nie pali na tym mięsie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Serem jeszcze kurczaka nie nadziewałam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    o kurcze! ale fajny kurczak!
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !