Ryż wsypać do garnka z wrzącą , osoloną woda i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut . Cebulę obrać , umyć , pokroić w kostkę . Czosnek obrać , drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę . Oliwki pokroić na cienkie plasterki . Na dużej patelni rozgrzać margarynę , dusić razem czosnek i cebulę . Dodać mielone mięso , dobrze podsmażyć , mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem , pieprzem cayenne oraz łyżeczką tymianku . Ryż osączyć na sitku i dodać do mięsa mielonego , wrzucić oliwki . Wszystkie składniki delikatnie wymieszać . Jajka rozbełtać z mlekiem , lekko ubijając widelcem , polać masą mięsno-ryżową na patelni . Omlet smażyć na małym ogniu , tak długo , aż dobrze się zetnie . Następnie podzielić na cztery porcje . Przed podaniem można dodatkowo posypać omlet natka pietruszki .