Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
2 garści
ziemniaki
5-6 szt
marchewka
2 szt
skrzydełka kurczaka
2 szt
śmietana 18 proc
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
cebula
1/3 szt
olej
pietruszka
do smaku
Bulion grzybowy
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać ok.1,5 litra wody,dodać 2 skrzydełka kurczaka,pokrojone w kostkę ziemniaki,pokrojone marchewki,liście laurowe,ziele angielskie i kostki grzybowe.Gotować.
Krok 1 - Zupa grzybowa foto
2
Na rozgrzanym olej wrzucić wcześniej ugotowane grzyby,przyprawić solą i smażyć.Do podsmażonych grzybów dodać pokrojoną cebulkę i chwilę poddusić.Zawartość patelni (prócz oleju) wrzucić do gotującej się zupy.
Krok 2 - Zupa grzybowa foto
3
Gdy wszystkie składniki będą już miękkie,zmniejszyć ogień i dodać śmietanę.Chwilę gotować.
Krok 3 - Zupa grzybowa foto
4
Gotową zupę posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 01.01.2012 09:41
kurki,podgrzybki,turki
Ewa6274879 31.12.2011 18:12
bardzo dobra :)
SmacznaPyza 31.12.2011 16:42
jakie konkretnie grzyby?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak