Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki cielęce z listkeim szałwii

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina
0,7 kilogram
ziemniaki
0,7 kilogram
papryka czerwona
1 sztuka
cebula biała
1 sztuka
koncentrat pomidorowy
50 gram
szałwia
1 pęczek
masło
1 łyżka
olej roślinny
1/3 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
mleko 2%
4 łyżka
papryka zielona
1 sztuka
kostka rosołowa
1 sztuka
boczek wędzony
8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce z listkeim szałwii

Mięso myjemy, osuszamy,kroimy na 8 plastrów i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem, nakładamy cienką warstwę koncentratu pomidorowego. Kładziemu na to po plasterku boczku, pokrojona w paski paprykę i po 2 listki szałwii. Rolujemy i spinamy wykałaczką (lub okręcamy białą nitką). Obsmżamy dokładnie z każdej strony. Wyjmujemy roladki na talerz i na tym tłuszczu zeszklimy drobno posiekaną cebulkę. Przygotować 3/4 szklanki bulionu z kostki rosołowej. Gdy cebula jest już zarumieniona wlać pozostały koncentrat i wrzycić roladki. Zalać bulionem i dusić ok. 30 min. Ugotowane ziemniaki wydusić dodająć 1 łyżkę masła i 4 łyżki mleka. Do dekoracji talerza użyjemy pozostałych listków szałwii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.12.2011 23:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak