Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie na każdy płat mięsa położyć 2-4 śliwki, podłużny słupek papryki, zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron na rumiano. Mięso przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, dodać maggi w płynie i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kluskami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pyszne te roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się fajnie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne te roladki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !