Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
masło
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
8 sztuk
Sklep Prymat
ziela angielskie Prymat
4 sztuka
śmietana 18-procentowej
1 sztuka
mąka pszenna
1 łyżeczka
sól
- -
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
włoszczyzna
1 (bez kapusty)
Pieprz czarny mielony Prymat
- -
Sklep Prymat
grzyby suszone
5 dag
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby umyć i namoczyć. Włoszczyznę i cebulę obrać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce masła. Grzyby oraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wody, dodać cebulę, przyprawy i gotować 30 min. Wywar przecedzić, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mąkę rozmieszać w śmietanie, zaprawić zupę i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 12.02.2011 15:34
najlepsza z zup jest grzybowa
Joanna120 16.11.2010 13:22
smaczna zupka
Barbara55 09.10.2010 18:32
wszystko co z grzybami uwielbiam
agnus
agnus 15.03.2010 15:55
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak