Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone mięso z warzywami w cieście francuskim

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe
40 dkg
marchew
1 szt
pomidory
2 szt
papryka żółta
2 szt
oregano
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
jajko
1 szt
kminek
Sklep Prymat
ciasto francuskie
1 opakowanie
fasola czerwona z puszki
0.5 puszki
cebula biała
2 szt
ser gouda
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone mięso z warzywami w cieście francuskim

Cebulę zeszklić na oleju , dołożyć mięso , doprawić i smażyć ok 10 min na dużym ogniu. Następnie wrzucić marchew, paprykę, pomidory i dusić pod przykryciem 10 min. Wyłączyć i dodać fasolę, pozostawić do wystygnięcia. Rozgrzać piekarnik do 190 st. Warzywa i mięso wyłożyc na ciasto ułożyć wzdłuż , posypać serem i zwinąć w roladę. Posmarować ją jajkiem rozbełtanym i posypać kminkiem. Piec ok 25 min w temp. 190 st na papierze do pieczenia. Pyszne polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 13.10.2012 09:00
apetyczne jedzonko
malaczarna23 02.01.2012 17:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak