Sposób przygotowania

Udziec indyczy myjemy, osuszamy i obsypujemy solą i przyprawą do indyka. Odstawiamy do lodówki na 12 godz.
Przygotowanie farszu - mięso z piersi kurczaka rozdrabniamy blenderem (lub nożem) na bardzo małe cząsteczki. Bakalie sparzamy w gorącej wodzie. Morele można pokroić w mniejsze cząstki. Mięso z piersi kurczaka łączymy z bakaliami i piperzymy obficie. Ilość pieprzu zależy od uznania. Wszystko dobrze ugnięść/wymieszać. Faszerować udziec, w razie potrzeby może okazać się konieczne związanie udzca. Wkładamy do woreczka do pieczenia. Pieczemy ok 1 godz w temp. ok 180 stopni C.
Pieczeń jest idealna do kanapek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    dla mnie 6! wygląda bardzo apetycznie i z pewnością takie jest!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    wyśmienita
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    ciekawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale super mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno rewelacyjna pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo apetyczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha pieczeń,muszę spróbować tak samo przyrządzić
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię mięso indycze
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie nadziane
  • 0
    ladny_widok
    Opublikowano

    Okatina

    Bardzo dobry przepis i przepyszne danie... Zrobiłam i goście byli zachwyceni ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !