Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makrela na liściu laurowym

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela
80 dag
Liść laurowy suszony Prymat
4-5 sztuk
Sklep Prymat
mąka pszenna
2 łyżki
olej
2 łyżki
sól
- -
Sklep Prymat
majonez
5 łyżek
natka pietruszki
1 łyżka
cebula
1 łyżka
szczypiorek
1 łyżka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
- -
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela na liściu laurowym

Makrelę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje. Do każdej porcji dodać liść. Rybę obtoczyć w mące I usmażyć na rumiano. Podawać z majonezem wymieszanym z natką, cebulą lub szczypiorkiem, przybraną pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 30.12.2010 09:36
Przepraszam a co ten liść położony na rybie ma dać ?
Barbara55 09.10.2010 18:31
makrela z liściem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak