Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paski i usmażyć na tłuszczu. Dodać drobno pokrojoną cebulę, pieczarki oraz paprykę i połączyć z mięsem. Podlać rosołem, dodać kukurydzę i dusić pod przykryciem przez 25 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęścić mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać przyprawę KUCHAREK, pieprz i gotować jeszcze 5 min. Przed podaniem dodać do sosu śmietanę oraz koperek i wymieszać. Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    tak potrawka to jest to!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    warto spróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    U mnie potrawka to sos zrobiony zna bazie rosołu z żółtkami , sokiem z cytryny , odrobiną mąki -+ oczywiscie mięso gotowanego kurczaka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnościa smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnościa smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnościa smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !