Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz \"węgierski\"

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
2 szt(kolory dowolne)
czosnek
1 ząbek
koncentrat pomidorowy
do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
do smaku
olej
do smażenia
bulion warzywny
1 szkl
karkówka
1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz \"węgierski\"

Kilka godzin wcześniej karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć przyprawą do gulaszu. Przygotowane mięso schłodzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso- dusić, je aż będzie prawie miękkie. W międzyczasie pokroić paprykę w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać warzywa, podlać 1 szkl bulionu i dusić, aż wszystko będzie miękkie. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli gulasz będzie rzadki trzeba go zagęścić( wodą wymieszaną z mąką). Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak