Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
500 g
cebula
1
ząbek czosnku
1
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
majeranek
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
chilli
szczypta
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
jajko
1
sałata lodowa
0,5
pomidory
3
ogórek świeży
1
ser w plasterkach
6
cebula czerwona
1

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Do mięsa mielonego dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie doprawiamy mięso musztardą, gałką muszkatołową, majerankiem, chilli, solą, pieprzem i całym jajkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, dzielimy na 6 części i formujemy z nich kotlety. Następnie wsadzamy do lodówki na minimum 30 minut, aby mięso przegryzło się z przyprawami.

Piekarnik rozgrzewamy do 190C i na kratce układamy nasze kotlety. Pieczemy je w funkcji \'grill\' przez 30 minut. Na spód piekarnika stawiamy blachę lub naczynie żaroodporne, gdyż z mięsa będą wypływać \'soki\'.

Gdy mięsa nam się już \'ugriluje\' przygotowujemy hamburgery. Na przekrojoną na pół bułkę układamy sałatę, pomidora, mięso, ogórek, cebulę i zółty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak