Sposób przygotowania

Kapustę włożyć do garnka, wlać wody tyle aby była tylko zanurzona. Do kapusty włożyć posiekaną cebulę, liść laurowy, angielskie ziele wsypać kminek. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, przestudzić, wlać 1/2 szkl zimnej wody, wymieszać, połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i odrobiną przyprawy curry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    moja ulubiona kapusta!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taką kapustkę bardzo lubię. Często ją robię i zawsze szybciutko znika.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam ją!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !