Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą KUCHAREK i imbirem. Obsmażyć na maśle i przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić, zrumienić na tłuszczu po obsmażeniu kurczaka i włożyć do garnka z mięsem. Przygotować rosół, wlać do mięsa i dusić 35 min. na małym ogniu. Pod koniec duszenia, gdy sos znacznie odparuje wlać śmietanę wymieszaną z mąką i gotować jeszcze 3 min. stale mieszając. Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zgadzam się
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    w śmietanie jeszcze udek nie dusiłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !