Sposób przygotowania

Garnek aluminiowy smarujemy smalcem. Odcinamy skórę z boczku i dajemy na spód. Myjemy i obieramy wszystkie jarzyny. Ziemniaki kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na dnie garnka. Marchew i cebulę kroimy w kostkę i układamy na ziemniakach. Boczek i kiełbaskę również w kostkę i wkładamy do garnka. Posypujemy natką pietruszki, na to kroimy 1 ziemniaka, przyprawiamy kucharkiem i pieprzem. Na to dajemy troszkę smalcu. Pieczemy na ognisku ok 30 minut (nowe ziemniaki) lub godzinę (ziemniaki stare). Po upieczeniu mieszamy i podajemy jako oddzielne danie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepiej podawać z kwaśnym mlekiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo smacznie się prezentują ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre są to jest najlepsza moja potrawa, polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !