Sposób przygotowania

Do miski wsypać cukier dodać pokruszone drożdże, wlać ciepłe mleko i 3 łyżki mąki, wymieszać i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Filety z ryby umyć, osuszyć i razem z cebulą przemielić przez maszynkę. Wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonym tymiankiem. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, wlać rozczyn z drożdżami, i ciepłą wodę, zrobić ciasto. Dodać rybę i dokładnie wymieszać, pozostawić na 1 godzinę w ciepłym m miejscu. Następnie łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !