Sposób przygotowania

kuskus zalać wrzątkiem posolić i odstawić do napęcznienia,cebulę obrać posiekać marchew obrać umyć i pokroić w kostkę,cukinię przekroić na połowę wydrążyć miąższ łyżeczką,rozgrzać oliwę wrzucić cebulę zeszklić dodać marchew i pokrojony miąższ cukinii,wymieszać i chwilę smażyć,dodać kuskus,posiekany koperek,doprawić solą i pieprzem,ziołami prowansalskimi oraz sokiem z cytryny wymieszać i napełniać farszem cukinię na wierzchu ułożyć wyjęte z zalewy szprotki przed podaniem przybrać gałązkami świeżego koperku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !