Sposób przygotowania

ciasto zagniatamy i odstawiamy pod ciepły talerzyk by odpoczęło;)
następnie wałkujemy na ok 3mm i wykrajamy koła na każde kółeczko dajemy truskwkę i zlepiamy :) polewamy albo śmietanka , albo bułką tartą zrobioną na masełku

Komentarze

  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    w zimowym sezonie truskawki przywołują lato :)
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a smak ... niebo w ....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    że też musiałam trafić na ten przepis akurat teraz w środku zimy!!! pycha, moje ulubione letnie danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Ania, a robisz te pierogi tylko ze świeżych truskawek czy z mrożonych też można?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    @ Ewciu ja robię i ze świeżych i z mrożonych ale w tedy je wyciągam wczesniej i sobie kroję na ćwiartki , ciasto sie nie dziurawi przy zlepianiu , bo wiadmo ze zmarznięte są ostre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    moje ulubione danie z dzieci?stwa. z którymi lepsze z zamarznietymi czy swiezymi truskawkami?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    sxtra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    ulubiony smak dziecinstwa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !