Przepis i sposób przygotowania na: Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym
schab b/k - 4 plastry o grubości ok 1cm,
Cheddar - kawałek, ok 50g,
serek topiony,
sól,
pieprz ziołowy,
jaja - 2 małe,
śmietana 18% - łyżka,
bułka tarta - do obtoczenia,
olej do smażenia,
PRZYGOTOWANIE:
Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Posypać solą i pieprzem z obu stron. U nasady każdego plastra położyć po kawałku Cheddara i serka topionego. Zwinąć ciasno w roladkę. Jaja rozbełtać, wymieszać ze śmietaną. Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na rumiano, na średnim ogniu. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką.