Sposób przygotowania

W wodzie rozpuszczamy cukier oraz drożdże, a później dodajemy do tego szczyptę soli, mąkę, olej i dobrze mieszamy. Ciasto wyrabiamy i odstawiamy na jakiś czas, aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, a później dać na blachę posmarowaną tłuszczem. Ciasto smarujemy z wierchu ketchupem, a na to kładziemy plasterki szynki. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, a później podsmażamy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w drobną kostkę lub paseczki i również podsmażamy. Na pizzę dajemy cebulę, pieczarki, paprykę. Składniki te posypujemy oregano, a później na pizzę dajemy plasterki ser i całość zapiekamy przez około 35 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !