Sposób przygotowania

Kotlety o grubości 4-6 cm nakłuwamy nożem do 1/3 głębokości i wciskamy w dziury całe owoce żurawiny aż znikną. Powtarzamy z dwóch stron. Następnie nacieramy go czosnkiem, pieprzem i solą i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie wrzucamy na roztopione masło z cebulką i rodzynkami i podsmażamy z dwóch stron. Następnie zalewamy wodą do połowy wysokości i dodajemy całe, ale nie zbyt duże pieczarki i mąkę. Dusimy, aż woda wyparuje i solimy, pieprzymy. Dodajemy gałkę i majeranek. Kroimy w poprzeczne kawałki i układamy na talerzu z całymi pieczarkami i sosem rodzynkowym.

Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    uwielbiam schab z żurawiną, w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super pomysł na świąteczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wow! w sosie rodzynkowym? ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    odrzucam rodzynki.reszta super. dawno nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny schabik, mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomity schab
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    apetycznie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie jedzonko by mi bardzo smakowało:}

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !