Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb wieloziarnisty

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
50 gram
cukier
1 łyżeczka
kefir
300 ml
jajko
1
mąka
350 gram
olej
1 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ziemniaki ugotowane
150 gram
pestki dyni
2 łyżeczki
siemię lniane
2 łyżeczki
słonecznik łuskany
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wieloziarnisty

Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy (tłuczkiem lub mielimy przez maszynkę) dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Wykładamy do wąskiej foremki wysmarowanej tłuszczem. Gdy ciasto podwoi swoją objętość smarujemy wymieszanym jajkiem i pieczemy około 40 minut w temperaturze 210 stopni. Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 02.12.2012 21:42
Ciepły z masełkiem to bym mogła zjeść cały :)
KasiaK90 23.10.2012 08:50
nie ma to jak pyszny domowy chlebuś;) a jeszcze ciepły to w ogóle raj:D
edi 06.06.2012 22:33
pyszny
suzana 30.04.2012 11:43
świetny chlebek
usmiech 15.03.2012 09:45
ładnie wygląda
caralajna 16.12.2011 19:25
super wyglada
iziona 15.12.2011 07:49
Musi być przepyszny
owocówka 15.12.2011 07:41
pyszny
Lotar 15.12.2011 07:28
domowy chlebek jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak