Sposób przygotowania

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a później odcedzić go. Filet z łososia dobrze oczyścić, a następnie podzielić na mniejsze części. Margarynę rozpuścić na patelni, a następnie smażyć na niej łososia. Ząbki czosnku obrać, przemyć i zmiażdżyć maszynką. Zmiażdżone ząbki czosnku dodać do podsmażanego na patelni łososia. Kiedy łosoś będzie już lekko podsmażony z jednej i drugiej strony to należy wlać do niego śmietanę. Całość dobrze, ale ostrożnie wymieszać. Mąkę pomieszać z niewielką ilością wody, a w następnej kolejności dodać to do składników na patelni. Kiedy śmietana zacznie gotować się można doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Gotowym łososiem w śmietanie polać ugotowany wcześniej makaron. Całość można posypać jeszcze umytą i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !