Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, pokroić, a następnie zalać 2 litrami wody i gotować. Żeberka wędzone oczyścić i dodać do kapusty, która jest już w garnku. Całość gotować przez około jedną godzinę do czasu, aż żeberka będą już miękkie. Dwie średnie cebule obrać, przemyć zimną wodą, aby nie szczypały w oczy podczas krojenia i później pokroić w niedużą kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę. Cebulę dodać do gotującej się zupy. Łyżkę masła roztopić na patelni, a następnie dodać do tego mąkę i dobrze wymieszać. Zasmażkę dodać do zupy i dobrze wymieszać. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, kminkiem, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Całość bardzo dobrze. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze części i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzić i podawać z kapuśniakiem i żeberkami wędzonymi.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    bardzo dobra, na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !