Sposób przygotowania

Czosnek obrać i rozgnieść.Cytrynę sparzyć,otrzeć skórkę.Wymieszać z czosnkiem i 3 łyżkami oleju.Polędwiczki umyć,osuszyć,pokroić na 8 porcji.Natrzeć mieszanką czosnkową,przykryć i odstawić do lodówki na 30 minut.Każdą porcję mięsa owinąć plasterkiem boczku i obwiązać nitką.Smażyć na pozostałym oleju ok.5 minut,zdjąć z patelni,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.Sos ze smażenia zalać bulionem,zaprawić śmietaną,wymieszać i zagotować cały czas mieszając.Doprawić solą,pieprzem i gałką.Podawać do polędwiczek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    takich nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !